Mere motiverede medarbejdere

Sidder du også med ansvaret for en række medarbejdere, som skal motiveres på et forholdsvis lille budget? Der er en række muligheder for at løse denne opgave, men jeg vil nøjes med en enkelt anbefaling, som vi havde rigtig meget held med ved os. Jeg er HR-ansvarlig i en mindre informationsvirksomhed, hvor vi skulle løse en lignende opgave. Vi valgte at fokusere på sundhed og startede derigennem en frugtordning, hvilket var en stor succes. Læs med her og find ud af hvorfor.

 

Værdsat af de ansatte

Vi startede med en ugentlig frugtlevering som prøveordning, fordi vi ville finde ud af, om det var noget der ville blive taget godt imod. Sådan én kunne vi få til billige penge hos Frugtcompagniet, som vi havde læse meget godt om på forhånd. Det viste sig hurtigt, at de ansatte tog rigtig godt imod ordningen, og der blev bare spise op hver gang. Derfor ændrede vi hurtigt til en daglig levering af en lidt mindre kasse, hvilket var en god ide. Afdelingslederne meldte tilbage, at de ansatte var rigtig godt tilfredse, og at de så det som en dejlig bonus, at vi stillede gratis, frisk frugt til rådighed hver dag.

 

Overskud de pressede dage

Foruden at medarbejderne hurtigt værdsatte arbejdspladsen lidt mere, har det også givet bedre kollektivt overskud. Frugtkassen bliver spist op hver dag, hvilket betyder, at de ansatte får et naturligt energitilskud og et sundt supplement til madpakken. Dette har resulteret i, at medarbejderne ikke har været lige så hurtige til at fare til middagspause og færre besøg ved kaffeautomaten. Altså er vi overbeviste om, at frugtkassen har givet mere overskud og dermed mere motiverede medarbejdere, der gerne vil give lidt ekstra de pressede dage, hvor vi skal nå vores deadlines og færdiggøre vores projekter. En frugtordning kan derfor klart anbefales, og det samme kan frugtcompagniet.dk.