Frugtordninger, som sikrer overskud

For nogle måneder siden fik jeg overtalt min chef til, at vi skulle have indført en frugtordning i den virksomhed, som jeg til dagligt er administrativ medarbejder i. Jeg varetager mange forskellige roller, så jeg følte, at det var på plads, at det var mig, som burde få frugtordningen indført. I starten var der skepsis, men stemningen vendte hurtigt, da jeg viste chefen, hvor let det kunne være.

 

Hos frugtcompagniet har de frugtlevering med frisk frugt til tiden, som desuden er til ganske overkommelige priser pr. styk. Det var da også her, vi først valgte en prøveperiode på frugtleverance, og siden har vi ikke afmeldt det igen. Her er hvorfor:

 

Mere energi og bedre koncentrationsevne

Utroligt nok, selvom der er tale om en virksomhed med voksne medarbejdere, så fungerer vi som mennesker stadig, som børn gør i folkeskolen. Ordentlig mad frem for kage giver bedre koncentrationsevne og mere energi til at løse tingene selv. Det har vi så sandeligt også oplevet heromkring.

 

Da vi fik igangsat frugtordningen, så blev der også afskaffet en del dårlige spisevaner. De to ting har tilsammen givet et langt bedre udgangspunkt for både virksomheden som helhed og vores enkelte medarbejdere. Med andre ord, så bør enhver virksomhed implementere en sådan ordning. Det er bare med at komme i gang.

 

Intet oprør, da de søde sager blev erstattet

En af de bekymringer, som vi havde, inden vi implementerede frugtordningen, var, om vores medarbejdere ville blive en smule utilfredse og føle sig dårligt behandlet, hvis vi så aktivt gik ind og fjernede de sødes sager og erstattede dem med daglig frugt.

 

Det foregik i en mindre virksomhed, så i starten var der da små bemærkninger, men der var aldrig dårlig stemning. Folk var jo godt klar over, at det var et rigtigt valg, men alligevel var det alvorligt for dem, da den gode tradition med kagedag blev afskaffet så brutalt.

 

Stemningen vendte dog hurtigt, og det har udelukkende vist sig kun at give gladere – og sundere – medarbejdere.